close

tekstil

3 Boyutlu Tekstil Manipülasyon Tablo ÇalışmalarıÖğrenci Çalışmaları

3 Boyutlu Tekstil Manipülasyon Çalışmaları

Üç Boyutlu Tasarım
Üç Boyutlu Tasarım

Manipülasyon: Sanatsal anlamda kullanılan maddeye çeşitli işlemler uygulayarak ve eklentilerle yeniden tasarlamak anlamına gelmektedir.

Üç Boyutlu Tasarım
Üç Boyutlu Tasarım

Derste öğrencilere çeşitli kumaş ve aksesuarları kullanarak 3 boyutlu tablo yapmaları amaçlanmıştır. Bu sayede farklı kumaşları inceleme fırsatı yakalamış ve sonuçlarını görmüştür. Bunları 3 boyutlu yapabilirliğini deneyimlenmiştir. Farklı tekstil manipülasyon tekniklerinden uygun olanı seçebilme becerisi öğrencilerin farklı tasarımlar yapmalarına ve sanatsal kimliklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmuştur.   Aynı zamanda farklı dikiş tekniklerini kullanma becerisi ve renklerin birbirine etkisini görebilme algısını geliştirmiştir.

Üç Boyutlu Tasarım
Üç Boyutlu Tasarım

 

Üç Boyutlu Tasarım
Üç Boyutlu Tasarım

 

Devamı...
Öneri

Giyim Kültürü ve Moda

A. TAHİR GÜRSOY

Bu kitap ‘Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’ tarafından desteklenerek basılmıştır.
 Tekstil sektörü iplikten başlayıp hazır giyim haline gele kadarki tüm aşamaların anlatıldığı bu konularla ilgili cevap aradığınız pek çok soruya yanıtlar niteliktedir. Böyle bir kitabı yazdığı için A. Tahir Gürsoy’a ve basımını destekleyen Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası’ na sonsuz teşekkürler.

Bu sektörde çalışan herkese, akademisyenlere, öğrencilere bu kitabı tavsiye ederim.

Kitap 14 bölümden oluşmakta olup 704 sayfadır. Sayın A. Tahir Gürsoy önsöz yazısında kitabın içeriğini çok güzel anlatmıştır.

ÖNSÖZ A. TAHİR GÜRSOY
ÖNSÖZ A. TAHİR GÜRSOY

 

Devamı...
Eserİletişim

Sonbahar ve Ağaçlar

Sonbahar hüzünde beraberinde getirir.  Bu mevsim, benim üzerimde her zaman ayrılığı hatırlatır.  İlk defa ailemden ayrıldığım, üniversiteye başladığım Eylül 1983. Ankara Emek Mahallesi’nde atkestanesi ağaçlarının gün ve gün benim gibi yapraklarından ayrılırken ki zamanı nasıl unutabilirim.
Aynı zamanda bu çalışma ile günümüzde ağaçların yok edilip yerine binaların dikilmesine bir gönderme yapılmaktadır.
98 cm eninde ve 85 cm boyundaki bu çalışma keçe üzerine dikiş teknikleri kullanılarak yapılmıştır. Makinada ve elde dikiş kullanılmış, aynı zamanda organze şeritler monte edilerek renk verilmiştir.

SEMİYE BOTTAN \ ESER
SEMİYE BOTTAN \ ESER
Semiye BOTTAN
Semiye BOTTAN
Semiye BOTTAN
Semiye BOTTAN
Devamı...
İletişimKitap

Kitap \ Türkiye’nin Denim Giysi İhracatının Ülkelere Göre Tasarım Farklılıkları

“Türkiye’nin Denim Giysi İhracatının Ülkelere Göre Tasarım Farklılıkları” Gelişim Yayınları, 2013

Bu kitabın çıkmasında büyük emeği olan sayın hocam Prof. Dr. Betül ATLI’ ya çok teşekkür ederim. Hala kendisinden pek çok konuda  aldığım önerilerle hayatıma yön vermekteyim. Kendisine uzun ömürler diliyorum.

SUNUŞ

Türk tekstil ve hazır giyim sanayii son derece donanımlı ve güçlü altyapısı ile uluslararası rekabet yeteneği gelişmiş sanayi dallarımızdan biridir. Tekstil sanayiinin kumaş ve hazır giyim dalları içinde denim kumaş ve tasarım üretimi ve ihracatı büyük bir paya sahiptir.

Türkiye denim ihracatında, fason üretimin yanı sıra yerli tasarımcılarımızın oluşturduğu özgün koleksiyonlarla tasarım payını arttırmaktadır. Rekabetin her gecen gün artmasıyla var olan pazarın korunabilmesi ve yeni pazarlara ulaşılması  yeni tasarım ürünlerinin geliştirilmesi ile mümkün olacaktır.

Bu çalışmada ihracatı yapılan denim ürünlerinin, ihraç edildiği ülkelerin taleplerine uygun tasarımların detayları (kalıp, yıkama, süsleme gibi) pek çok yönleri ile incelenmiş ve kaydedilmiştir. Bu araştırmanın detaylı analiz ve yorumlamalarında sayın Öğr. Gör. Semiye Bottan’ ın engin sektör tecrübesinin önemli katkıları olmuştur.

Konusuyla  ilk olma özelliğine sahip olan bu araştırma, pek çok denim tasarımcısına ve bu alanda araştırma yapacak akademisyen arkadaşlara ışık tutma özelliğine sahiptir.

Tekstil ihracatında tasarımın ve markalaşmanın önemini bu çalışmasıyla bir kez daha vurgulayan sayın Öğr. Gör. Semiye Bottan’ ı içtenlikle kutlar, başarılar dilerim.

Prof. Dr. Betül ATLI

Devamı...
WhatsApp chat